Mainos
Mainos

Vanhasen käytös jakaa keskustakenttää

Neljännes keskustan piirivaikuttajista katsoo, että kohu puheejohtaja Matti Vanhasen yksityiselämän ympärillä on heikentänyt keskustan julkista kuvaa, ilmenee MTV:n uutisten keskustan piirivaikuttajille tekemästä kyselystä.

- Kyllähän tietysti jonkin verran on vaikuttanut, se täytyy ihan rehellisyyden nimissä myöntää, että hieman negatiivista julkisuuttahan puolue siinä väkisinkin saa, vaikka kysymys on henkilökohtaisista asioista. Koska hän on puolueen puheenjohtaja, niin väkisinkin henkilöityy puolue myös häneen, kertoo keskustan piiritoimikunnan jäsen Pirjo Rytkönen Iisalmesta.

Kritiikistä huolimatta keskustan kenttäväki luottaa silti vakaasti puheenjohtajaansa. Kyselyn mukaan myös puoluesihteeri Jarmo Korhosen asema on vahva siitä huolimatta, että hän on useissa asioissa ollut eri mieltä puheenjohtaja Vanhasen kanssa.

Vanhanen hoitanut työnsä hyvin

Vaikka puolueen maine on osan mielestä mustunut, sillä ei ole vaikutusta Vanhasen asemaan. Puolueen ykkösvaikuttajista peräti 80 prosenttia katsoo Vanhasen onnistuneen puheenjohtajana joko erittäin hyvin tai melko hyvin. Vai viisi prosenttia katsoo Vanhasen hoitaneen tehtävänsä huonosti.

Kysely tehtiin huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Siihen vastasi 60 prosenttia keskustan 390 piiritoimikunnan jäsenestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme