Mainos
Mainos

"Vanhasen lähtölaskenta alkanut"

MTV:n uutisten vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund uskoo, että pääministeri Matti Vanhasen lähtölaskenta on jollain tapaa jo alkanut. Grönlund ei kuitenkaan usko, että se johtaa Vanhasen välittömään eroon.

Tietokirjailijan ja kolumnistin Risto Uimosen mukaan on hyvin epätodennäköistä, että Vanhanen valitaan puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa, mutta uskoo kuitenkin, että hän tästä suosta selviää.

- Sitten on kokonaan toinen kysymys, jatkaako hän pääministerinä vai ei. Mutta ei hänellä nyt välittömästi mitään ongelmia tässä ole, että kyllä hän tämän kriisin selvittää.

Grönlundin mukaan nyt olisi hyvä vakavasti pohtia koko Suomen demokraattista järjestelmää. Vaalirahalainsäädännön lisäksi Grönlund toivoo keskustelua siitä, mikä on järkevä puoluetoiminnan taso Suomessa.

- Julkisen puoluetuen määrä, valtavat puoluetoimistot, onko se mielekästä tässä tilanteessa, vai pitäisikö ryhtyä pohtimaan Suomen demokraattista järjestelmää, niin, että se olisi enemmän kansanedustajavetoista, eikä niinkään puoluetoimistovetoista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot