Mainos
Mainos

"Vanhasen lähtölaskenta alkanut"

MTV:n uutisten vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund uskoo, että pääministeri Matti Vanhasen lähtölaskenta on jollain tapaa jo alkanut. Grönlund ei kuitenkaan usko, että se johtaa Vanhasen välittömään eroon.

Tietokirjailijan ja kolumnistin Risto Uimosen mukaan on hyvin epätodennäköistä, että Vanhanen valitaan puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa, mutta uskoo kuitenkin, että hän tästä suosta selviää.

- Sitten on kokonaan toinen kysymys, jatkaako hän pääministerinä vai ei. Mutta ei hänellä nyt välittömästi mitään ongelmia tässä ole, että kyllä hän tämän kriisin selvittää.

Grönlundin mukaan nyt olisi hyvä vakavasti pohtia koko Suomen demokraattista järjestelmää. Vaalirahalainsäädännön lisäksi Grönlund toivoo keskustelua siitä, mikä on järkevä puoluetoiminnan taso Suomessa.

- Julkisen puoluetuen määrä, valtavat puoluetoimistot, onko se mielekästä tässä tilanteessa, vai pitäisikö ryhtyä pohtimaan Suomen demokraattista järjestelmää, niin, että se olisi enemmän kansanedustajavetoista, eikä niinkään puoluetoimistovetoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme