Mainos
Mainos

Vanhasen luottamus pohjalukemissa

Suomalaisten tyytymättömyys pääministeri Matti Vanhasen toimintaan on lisääntynyt viime syyskuusta.

Enää alle puolet suomalaisista on tyytyväisiä pääministeri Vanhaseen. Tämä on vähemmän kuin kertaakaan aikaisemmin Vanhasen pääministerikaudella. Parhaimmillaan kaksi kolmesta on ollut tyytyväinen Vanhasen toimintaan.

Hallituksen toimintaan on tyytyväisiä 43 prosenttia suomalaisista, mikä on hieman enemmän kuin viime marraskuussa.

Sanomalehti Kalevan TNS Gallupilla teettämään tutkimukseen osallistui huhtikuussa yhteensä 926 suomalaista. Virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä.

Pääministeri Vanhanen itse arvioi, että hänen kansansuosionsa on nyt normalisoitunut.

Vanhanen sanoi pääministerin haastattelutunnilla Yleisradiossa, että hänelle aiemmin mitatut 60-70 prosentin kannatusluvut eivät ole avoimessa yhteiskunnassa normaalia tasoa.

Tennilä yllyttää keskustaväkeä kapinaan Vanhasta vastaan

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Esko-Juhani Tennilä odottaa keskustaväen nousevan kapinaan pääministeri Vanhasta vastaan.

Tennilä paheksuu Vanhasen näkemyksiä rikkaiden rikastumisesta.

- Vanhanen ihannoi jo ennen puheenjohtajuutta julkaisemissaan kirjoissa jenkkimallista työelämää ja vaati keskustaa siirtymään köyhän asian muistamisesta yrittäjien puolueeksi. Vanhasen uusimmat puheet rikkaiden rikastumisen myönteisyydestä ovat jatkoa hänen oikeistolaisille linjauksilleen, Tennilä moittii.

Tennilän mukaan keskusta muuttuu kokoomuksen apupuolueeksi ja menettää merkityksensä, jos keskustaväki sallii Vanhasen linjan toteutua.

Vanhanen sanoo Hufvudstadsbladetissa, että rikkaiden rikastumisessa ei ole mitään väärää, sillä rikkaiden pääomatulot eivät tee köyhiä köyhemmiksi.

Keskustalaiset eivät Vanhasen mukaan ole rikkaille kateellisia, koska rikkaat järjestävät monille suomalaisille töitä. Hänen mielestään yhteiskunta ei ole jakaantumassa kahtia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme