Mainos
Mainos

Vanhasen mielestä puolustusmäärärahojen riittävyys on arvioitava uudelleen

Syynä on Georgian sota. Vihreät ovat eri linjoilla pääministerin kanssa.

Pääministeri Matti Vanhanen uskoo, että hallituksen sisäiset erimielisyydet veronalennusten kohdentamisesta ratkeavat ensi viikon bujettiriihessä. Keskusta on valmis kevennyksiin kaikissa tuloluokissa, kunhan pienituloisille räätälöidään valtiovarainministeriön lupaama työtulovähennys.

Vanhasen mielestä Suomen täytyy Georgian sodan takia arvioida uudelleen myös puolustusmäärärahojen riittävyys. Määrärahojen lisääminen olisi Vanhasen mukaan kuitenkin todella kova päätös.

Pääministeri Matti Vanhanen arvioi alkuviikosta Georgian sodan vaikuttavan myös parhaillaan valmisteltavaan Suomen turvaselontekoon.

Tänään Vanhanen tarkensi, että kyse on lähinnä puolustusmäärärahojen riittävyyden arvioinnista.

- Lähinnä kyse on määrärahojen tasosta, että missä määrin varustaudutaan puolustuksen puolella ja se on sitten suuren luokan kysymys jos lähdetään rahankäyttöä lisäämään

Kokoomuksen kannattama NATO-jäsenyys ei ole pääministerin mukaan ajankohtainen, mutta jäsenyyttä ei myöskään pidä sulkea pois.

- Ei meidän kannata itse lähteä vähentämään vaihtoehtojemme määrää, hän kommentoi.

Kokoomuksen ja Vihreiden näyttävän veronalennuskiistelyn Vanhanen uskoo ratkeavan budjettiriihessä, ja panee koko jupakan kunnallisvaalikuumeen piikkiin.

Myös tukiaisista lämmitysjärjestelmien korvaamiseksi kotimaisilla vaihtoehdoilla saatetaan sopia jo ensi viikon budjettiriihessä, jos tukiperiaatteista päästään sitä ennen sopuun.

Katso lisää aiheesta Kymmenen uutisista!

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme