Mainos
Mainos

"Vanhasen pääministeriys katkolla 2010"

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen joutuisi jättämään pääministerin tehtävät, jos keskusta vaihtaisi vuoden 2010 puoluekokouksessa puheenjohtajaansa. Näin sanoo keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas sanomalehti Kalevan haastattelussa.

- On tärkeää, että puolueen puheenjohtaja on hallituksessa vuoden 2011 eduskuntavaaleihin mentäessä, Rantakangas sanoo.

Rantakankaan mukaan eduskuntavaalit ovat myös pääministerivaalit ja ison puolueen puheenjohtaja on aina myös pääministeriehdokas. Hän sanoo, että mahdollisella uudella puheenjohtajalla olisi hyvä olla pääministerikokemusta jo ennen eduskuntavaaleja.

Kommenteillaan Rantakangas otti kantaa keskustan kansanedustajan Markku Laukkasen vaatimukseen järjestää puoluekokous jo ensi kesänä. Rantakankaan mielestä kokousta ei pidä järjestää tuolloin, koska hallituksen työtä ei ole syytä horjuttaa tässä vaiheessa.

Vanhanen on ilmoittanut haluavansa jatkaa keskustan puheenjohtajana myös vuoden 2010 jälkeen sekä tavoittelevansa kolmatta pääministerikautta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme