Mainos
Mainos

Vanhasen puhe Talviareenassa herätti huomiota

Pääministeri Matti Vanhasen analyyttinen ja Suomen tilaa luodannut puhe MTV:n Talviareena-keskustelufoorumilla on herättänyt huomiota laajalti.

Esimerkiksi Sanomalehti Kalevan pääkirjoitus oli sitä mieltä, että Vanhasen olisi pitänyt puhua tulikivenkatkuisesti eduskunnassa ei median tilaisuudessa.

Näin Kaleva klirjoitti tämän aamun pääkirjoituksessaan:

Matti Vanhanen urakoi tiistaina kaksi puhetta, joissa hän ikään kuin käsitteli kansakunnan tilaa. Toinen oli eduskunnalle annettu pääministerin ilmoitus hallituksen politiikasta vuonna 2008, toinen esiintyminen MTV3:n Talviareenassa. Näistä jälkimmäinen oli sekä sisällöltään että retorisesti selvästi kiinnostavampi puheenvuoro. Eduskunnan edessä esiintyi pääministerin asemesta kansliapäällikkö Vanhanen, hallituksen johtava virkamies, joka vain listasi tulevia hallituksen esityksiä ja selontekoja. MTV3:n edessä äänessä oli pääministeri, joka linjasi ja pohti asioita. Järjestys on väärä.

Valtion omistusta koskevat kysymykset olivat Talviareenan kiinnostavinta antia. Samaan tulokseen tuli myös Kaleva:

Vanhanen säästi median eteen esimerkiksi kommenttinsa valtion omistusta koskevasta välikysymyksestä, johon hallitus vastaa tänään, sekä opposition toimintalinjasta. Samalla hän huomautti osuvasti, että ay-liikkeellä on vahva asema työeläkeyhtiöissä mutta se ei ole vaatinut niiden toimivan osakkeiden omistajina tehtaiden säilyttämiseksi. Kehut ay-liikkeelle tästä olivat samalla piikki vasemmisto-oppositiota kohtaan.

Eduskunnalle Vanhanen toisti jälleen, ettei valtio voi pelastaa yksittäisiä työpaikkoja tai tehtaita, vaan sen tehtävänä on luoda edellytyksiä uuden kilpailukykyisen työn syntymiselle. Mutta eduskunnan edessä hän vain mainitsi asioita teknokraattiseen tyyliin. Varsinaiset perustelut oli säästetty muualle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot