Mainos
Mainos

Vanhasta ärsyttää Ruusus-jutun niputus Kanervaan

Pääministeri Matti Vanhasta (kesk.) ärsyttää, että media niputtaa hänen kirjaoikeudenkäyntinsä Ilkka Kanervan (kok.) tekstiviestikohuun. Vanhasen mielestä näillä jutuilla ei ole keskenään mitään yhteistä. Vanhanen näkee ainoana yhdistävänä tekijänä tapauksista nousseen julkisuuskohun.

Vanhanen pui aihetta tämän päivän Länsi- ja Itä-Savo -lehdissä.

Vanhanen kiistää haastattelussa myös, että hän olisi suostunut "tyypillisiin" perhehaastatteluihin. Hän myöntää, että julkisuuteen on tupsahtanut pieniä "välähdyksiä" hänen yksityisyydestään. Pääministeri tyrmää kuitenkin väitteet, että hän olisi avannut yksityisyyttään medialle. Hän pitää tällaisia väitteitä tekopyhinä.

Pääministeri aikookin jatkaa taisteluaan oman yksityisyytensä puolesta. Hän myöntää silti haastattelussa, että Kanerva-kohun myötä poliittisessa kulttuurissa on menossa murros. Ensimmäistä kertaa ministeri joutui eroamaan yksityiselämän asioiden vuoksi.

Vanhanen kysyykin, missä on sopivuuden raja ja kuka sen määrittelee?

Vanhanen valottaa jutussa myös tulevia poliittisia tavoitteitaan. Presidenttiehdokkuus ei häntä innosta. Sen sijaan Vanhanen tähtää kolmannelle pääministerikaudelle.

Lopullista päätöstä presidenttiehdokkuudestaan Vanhanen ei ole tehnyt. Ratkaisu on luvassa ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme