Mainos
Mainos

Vanhasta ei ole liiemmin parrasvaloissa nähty

Pääministeri Matti Vanhasta ei ole liiemmin näkynyt päivänpolitiikan riidoissa ja rettelöissä.

Pääministeriys tuo Matti Vanhasen väistämättä jatkuvaan julkisuuteen. Tähän mennessä hän on ollut esillä melko säästeliäästi siihen nähden, että hän on ollut vahva vaikuttaja puolueensa sisällä jo 1970 -luvulta lähtien.

Vaikka Vanhasta ei olekaan liitetty politiikan tulisimpiin taistoihin, niin kuumaa löylytystä Vanhanen sai etenkin ay -liikkeeltä, kun keskusta vuonna 1998 esitteli niin sanotun työreforminsa. Se oli pitkälle Vanhasen ideoima.

Tosihaasteita Suomen keskustan riveissä Vanhaselle alkoi kasaantua, kun hän nousi Uudenmaan vaalipiiristä eduskuntaan vuonna 1991. Puolueen varapuheenjohtaja hän on ollut vuodesta 2000 lähtien.

Varsinaista puheenjohtajakisaa käytiin viime vuonna. Jäätteenmäestä tuli puheenjohtaja ja Vanhasesta jälleen varapuheenjohtaja.

Tänä keväänä Vanhanen nousi Jäätteenmäen hallitukseen puolustusministeriksi. Vanhasta pidetään keskustan turvallisuus- ja puolustuspolitiikan eksperttinä.

Tänään 47 -vuotias Matti Vanhanen valittiin pääministeriksi. Pääministerin tarvitsemaa EU -kokemusta Vanhasella on kertynyt muun muassa EU:n tulevaisuuskonventin työstä ja hallitusten välinen konferenssi syksyllä on sitten sinetti valmistelutyölle.

Perheen elämä muuttuu

Matti Vanhasen ja koko nelihenkisen perheen elämä muuttuu pääministeripostin takia. Nurmijärven kodin syrjäinen sijainti tavallaan kuvastaa Vanhasen vetäytyvää ja hillittyä asennettaa. Hiljaisuudessa on kuitenkin syntynyt tulosta : komea talo ja pitkälle omin avuin rakennetu.

- Onhan tässä silmät ympyrjäisinä, kun tämä kaikki kävi niin äkkiä. Tarkoitus oli viettää rauhallinen kesä. Haettiin multakuormaa ja rakennusprojekteja on. Ja nyt on sitten taas uudet kuviot edessä. Onhan tämä aikamoinen haaste, Merja Vanhanen sanoi MTV:lle.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 24.06.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme