Mainos
Mainos

Vanhat kaatopaikat likaavat pohjavesiä

Vanhat, käytöstä poistetut kaatopaikat saattavat pilata lähiympäristöä ja pohjavesiä. Erityisen vaarallisia ovat 1960-70 -luvuilla käytössä olleet kaatopaikat.

Kaikkiaan Suomessa on noin 2000 käytöstä poistettua kaatopaikkaa. Niistä vain joka kymmenennen tila on perusteellisesti selvitetty. Suurimman vaaran pohjavesille ja lähiympäristölle aiheuttavat 1960-70 -luvuilla käytössä olleet kaatopaikat, joille on varastoitu haitallisia aineita.

Todellisia ongelma-alueita arvioidaan olevan muutamia kymmeniä. Asiantuntija ei usko, että uusia Helsingin Myllypuron kokoisia myrkkyongelmia enää paljastuu. Pienempiä ympäristön pilaantumisia sen sijaan todennäköisesti ilmaantuu.

- Ongelmat tulevat esiin usein, kun asutus leviää sellaisille paikoille, missä aiemmin oli metsää, toteaa yli-insinööri Markku Kukkamäki Suomen ympäristökeskuksesta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.01.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot