Mainos
Mainos

Vanhat lottopallot jäävät eläkkeelle - juhla-arvonnassa tositoimiin uudet pallot

Hyvin palvelleet vanhat lottopallot pääsevät eläkkeelle, kun lauantaina Loton juhla-arvonnassa otetaan käyttöön uudet pallot.

- Pallojen väri ja koko eivät muutu, mutta numeroiden fonttia muutetaan hieman. Uudessa fontissa jokaisen numeron oikeaan alakulmaan tulee piste helpottamaan numeron luettavuutta, kuvailee Veikkauksen tv-tuottaja Pauli Salminen.

- Pallosarjat on uusittu aina silloin tällöin kulumisen vuoksi, edelliset pallot ovat vuodelta 2000. Fontin muutos lähti valvonnallisista lähtökohdista, luvut haluttiin mahdollisimman selkeiksi. Arvonnoissa numeroiden tulee olla nopeasti luettavissa, eikä niissä saa olla erehtymisen mahdollisuutta, Salminen kertoo.

Arpajaishallinto vastaa Veikkauksen arvonnoista ja arvontavälineistä. Myös uudet lottopallot on tasapainoistettu, ja ne ovat sadasosagramman tarkkuudella samanpainoisia. Ne ovat entisten tapaan pingispallojen kokoisia. Uudet pallot on valmistettu Kiinassa ja numerot painettu Suomessa.

Uudet lottopallot saavat heti ensimmäisellä käyttökerrallaan kunnian arpoa Loton juhlapotin oikeat numerot. Lauantaina selviää, kenen onnellisen valitsemat numerot uutukaiset lottopallot pyöräyttävät, kun jaossa on 7,4 miljoonan euron juhlajättipotti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme