Mainos
Mainos

Vanhemmat harkitsevat nyt tarkemmin lastensa rokotuksia

Tampereen yliopiston rokotustutkimuskeskuksen professori Timo Vesikari epäilee, että suomalaisten myönteinen suhtautuminen rokottamiseen ja lääketutkimuksiin on saanut kolauksen.

- Tähän asti on luotettu täysin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sanaan, mutta nyt näyttää siltä, että tätä auktoriteettia kyseenalaistetaan. Se, että yhden rokotteen epäiltyjen haittavaikutusten vuoksi asetettaisiin kaikki muutkin rokotteet kyseenalaiseksi, on täysin väärin ja tälle ajattelulle tulee laittaa stoppi, sanoo Vesikari.

Lasten kansallisen rokotusohjelmaan hyväksytty pneumokokkirokote otettiin käyttöön tänään Suomen neuvoloissa. Rokotteen on valmistanut narkolepsiaan liitettyä Pandemrixia valmistava GlaxoSmithKline.

Neuvoloiden mukaan Pandemrixiin liitettyjen haittaepäilyjen vuoksi yhä useampi perhe pohtii tarkemmin rokottamisen mielekkyyttä. Asiantuntijat pelkäävät kohun heikentävän suomalaisten rokotus- ja tutkimusmyönteisyyttä.

(MTV3)

Katso Tuula Malinin juttu Pirkkalasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme