Mainos
Mainos

Vanhemmat kauhuissaan asbestista - lapsia ei päästetä kouluun

Osa helsinkiläisen Haagan peruskoulun oppilaiden vanhemmista ei ole päästänyt lapsiaan kouluun hiihtoloman jälkeen asbestipelon vuoksi.

Koulussa sattui joulun aikaan putkirikko, jonka seurauksena koulun alimmat kerrokset kärsivät vesivahinkoja. Kastuneet lattiat avattiin kuivaamista varten. Koska kyseessä on vanha kiinteistö, lattialiimassa on aikanaan käytetty asbestia.

Vanhempia pelottaa, että heidän lapsensa joutuvat hengittämään asbestipölyä.

Haagan peruskoulun rehtori Matti Koivusalo ihmettelee vanhempien epäluuloisuutta. Asbestin poisto on luvanvaraista ja se vaatii erityisosaamista.

— En ymmärrä, miksei näin massiivisiin järjestelyihin voida luottaa. Ympäristökeskus ei antaisi lupaa palata kouluun, mikäli ilmanlaatu olisi liian huono, Koivusalo vakuuttaa.

Koivusalon mukaan kuivattavat tilat on eristetty ilmatiiviisti niistä tiloista, joissa oppilaat ovat.

— Sisäilman puolesta tilanteemme on hyvä. Olen itsekin allerginen, joten tuntisin kyllä nenässäni, jos jotain on vialla.

Oppilaat opiskelivat viime viikon talvilomaan saakka Kannelmäen koulussa, kunnes vihdoin maanantaina opiskelut siirrettiin takaisin Haagaan. Koivusalon mukaan koulun järjestelyt normalisoituvat lopullisesti vasta ensi syksynä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot