Mainos
Mainos

Vanhemmat Orivedellä: Onneksi lapsilla oli kännykät

Tieto yhteiskoululla sattuneesta ampumisesta kulki perjantaina Orivedellä puhelimesta toiseen. Yhdeksäsluokkalaisen tytön isä Ari Pajukoski kuuli tapahtuneesta vaimoltaan.

- Vaimo soitti minulle töihin ja kertoi että koulussa on ammuskeltu. Se oli kyllä pudottaa istumaan tuolille, mutta hän sanoin heti, että tytär soitti ja sanoi, että kaikki on kunnossa.

Oriveden yhteiskoulua käyvien nuorten vanhemmat kritisoivat tiedonkulkua perjantain tapahtumista. Oriveden kaupungin nettisivuilla ollutta lyhyttä tiedotetta ei monikaan ollut huomannut.

- Aika yllättävää oli se, ettei mistään muualta tule tietoa kuin omalta lapselta. Hän ei ole koskaan ollut kauhean kärkäs käyttämään puhelinta ainakaan meidän suuntaan.

Vanhemmat miettivät myös sitä, olisiko oppilaille voinut kertoa heti ampujan kiinnioton jälkeen, että kaikki ovat turvassa. Nyt vanhemmat saivat itkuisia puheluita järkyttyneiltä lapsiltaan.

- Suurin hätäännys oli tietysti siinä, kun heille aika myöhään kerrottiin, että mitään vakavampaa ei ollut sattunut. Pelättiin tietysti näiden aikaisempien tapausten johdosta kavereitten ja ystävien puolesta, että mitä on tapahtunut.

Keskiviikkoiltana Oriveden yhteiskoululla järjestetään keskustelutilaisuus sekä yläkoulua että lukiota käyvien nuorten vanhemmille. Paikalla ovat keskustelemassa koulutoimen, terveydenhuollon ja poliisin edustajat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme