Mainos
Mainos

Vanhemmat puuttuvat yhä kärkkäämmin lastensa kouluasioihin

Vanhemmat ovat yhä vaativampia lastensa opettajia ja kouluja kohtaan. Keskisuomalaisen haastattelemien opetusalan asiantuntijoiden mukaan vaatimukset tuntuvat etenkin pääkaupunkiseudulla mutta myös muualla Suomessa.

Vaativuus tuntuu vaihtelevasti myös kuntien opetustoimissa, lääninhallituksissa ja Opetushallituksessa.

Tyypillisesti vanhempien yhteydenoton syynä ovat muun muassa kiusaaminen, koulukyydit, erityisopetus, opettajien ammattitaito ja kurinpitomenettelyt.

Joskut huoltajat hakevat tukea asioiden ratkaisuun jopa lakipykälistä asti silloin, kun asia koskee kouluarjen käytäntöjä ja se pitäisi ratkaista koulussa ilman juridiikkaa.

Etelä-Suomen lääninhallitukseen tulevien sivistystoimea koskevien valitusten määrät ovat lisääntyneet vuoden 2004 jälkeen. Vuonna 2004 valituksia kirjattiin noin 140, viime vuonna jo noin 300.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot