Mainos
Mainos

Vanhemmat valittavat lapsen pääsystä tiettyyn kouluun

Osa kouluikäisten vanhemmista on yhä tarkempia lastensa opintiestä.

Opetusalan ammattijärjestön mukaan vanhemmat tekevät eniten valituksia siitä, mihin kouluun heidän lapsensa pääsee. Aluehallintovirastoon saapuu vuosittain satoja valituksia.

Eniten valituksia saapuu suurista kaupungeista. Vanhemmat toivovat lapsensa pääsevän lähempänä sijaitsevaan kouluun tai opinahjoon, jossa on esimerkiksi erityinen kielivalikoima.

Osa vanhemmista haluaisi puuttua myös lastensa sijoittamiseen tietylle luokalle. OAJ:n mukaan oppilaiden luokkajaoista ei kuitenkaan voi tehdä virallista valitusta. Luokkajaoista päättävät rehtori ja opettajat.

OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen kehottaa keskustelemaan koulun kanssa valinnoista.

– Opetus järjestetään niin, että se on lapselle viihtyisää ja pedagogisesti järkevää. Aina ei ole mahdollista päästä sille luokalle tai edes kouluun minne haluaa, Lahtinen sanoo.

Vanhempien ja opettajan välinen vuorovaikutus on sähköisen reissuvihkon ansiosta yhä helpompaa. Osa vanhemmista ottaa kuitenkin yhteyttä niin ahkerasti, että se kuormittaa opettajien normaalia työtä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme