Mainos
Mainos

Vanhemmilla harhakuvia nuorten päihteiden käytöstä

Suurin osa seiskaluokkalaisten vanhemmista ei usko lastensa kokeilevan päihteitä lähiaikoina. Kuitenkin joka kolmas nuori on kokeillut alkoholia ja vajaa viidennes tupakkaa. Tämä ilmenee Mannerheimin Lastensuojeluliiton teettämästä kartoituksesta.

Vanhemmat keskustelevat nuorten kanssa vain harvoin päihteiden käytöstä. Tutkimuksen mukaan alkoholin ja tupakan kokeilu ovat harvinaisempia niiden nuorten keskuudessa, joiden vanhemmat ovat kiinnostuneita heidän vapaa-ajan vietostaan. Äidit ovat isiä tietoisempia lastensa tekemisistä.

Selvityksen teki Jyväskylän yliopiston terveyden edistämisen tutkimuskeskus. Siihen osallistui 400 seitsemännellä luokalla olevaa nuorta ja heidän vanhempaansa Kirkkonummella, Mikkelissä ja Vaasan seudulla. Mannerheimin Lastensuojeluliitto on aloittamassa kyseisillä alueilla ehkäisevän päihdetyön hanketta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot