Mainos
Mainos

Vanhemmilla harhakuvia nuorten päihteiden käytöstä

Suurin osa seiskaluokkalaisten vanhemmista ei usko lastensa kokeilevan päihteitä lähiaikoina. Kuitenkin joka kolmas nuori on kokeillut alkoholia ja vajaa viidennes tupakkaa. Tämä ilmenee Mannerheimin Lastensuojeluliiton teettämästä kartoituksesta.

Vanhemmat keskustelevat nuorten kanssa vain harvoin päihteiden käytöstä. Tutkimuksen mukaan alkoholin ja tupakan kokeilu ovat harvinaisempia niiden nuorten keskuudessa, joiden vanhemmat ovat kiinnostuneita heidän vapaa-ajan vietostaan. Äidit ovat isiä tietoisempia lastensa tekemisistä.

Selvityksen teki Jyväskylän yliopiston terveyden edistämisen tutkimuskeskus. Siihen osallistui 400 seitsemännellä luokalla olevaa nuorta ja heidän vanhempaansa Kirkkonummella, Mikkelissä ja Vaasan seudulla. Mannerheimin Lastensuojeluliitto on aloittamassa kyseisillä alueilla ehkäisevän päihdetyön hanketta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme