Mainos
Mainos

Vanhemmille sytteet vauvan kuolemasta Jyväskylässä

Keski-Suomen käräjäoikeudessa luettiin tiistaina syytteet vanhemmille, joiden vauva kuoli vanhempien välissä nukkuessaan. Syyttäjä vaatii heille rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Pariskunnan viiden viikon ikäinen poika kuoli kesällä 2006. Syyksi epäillään sitä, että isä tai äiti kierähti nukkuessaan lapsen päälle ja aiheutti tämän tukehtumisen. Vanhemmat olivat edellisenä päivänä ja iltana käyttäneet alkoholia ja ottaneet mieliala- ja unilääkkeitä.

Vauvan tutkinut oikeuslääkäri luonnehti kuolemaa epäselväksi ja piti sitä niin sanottuna kätkytkuolemana. Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen lausunnon mukaan lapsi on ollut terve eikä tukehtumiskuolemaa voida varmuudella sulkea pois.

Pariskunnan tyttövauva kuoli samankaltaisessa tilanteessa vuonna 2003. Tästä ei ole nostettu syytettä, koska tapaus on rikosoikeudellisessa mielessä vanhentunut.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme