Mainos
Mainos

Vanhempainliitto: Turha sakottaa pinnareiden vanhempia

Jos lapsi lintsaa koulusta, voi vanhempi saada sakon oppivelvollisuuden täyttymisen valvonnan laiminlyömisestä. Näin on Suomessa myös tapahtunut.

Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttilan mielestä sakottamisesta ei ole apua, ja käytännöstä voisi jo luopua.

– Toivomme, että sakko ei olisi tapa antaa tukea perheelle elämäntilanteisiin, joissa lapset ovat kasvuiässä ja on paljon asioita yhtä aikaa.

Hän huomauttaa, että sakkoja jaetaan erittäin harvoin, eikä niillä ole pelotevaikutusta.

Kurttilan mukaan poissaolojen sähköinen seuranta on puolestaan osittain aiheuttanut sen, että ongelmia seurataan päätteiltä sen sijaan että niihin pureuduttaisiin kunnolla.

– Koulun henkilökunta ja vanhemmat voisivat selkokielellä ja kasvokkain kertoa mitä he odottavat toisiltaan. Ilman tätä kohtaamista sähköiset välineet tuovat enemmän ongelmia kuin poistavat niitä, sanoo Kurttila.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot