Mainos
Mainos

Vanhempainliitto: Valvontakamerat ja metallinpaljastimet eivät ole ratkaisu

Suomen Vanhempainliitto on huolissaan esille nousseesta halusta turvavarustella koulut.

– Emme usko valvontakameroiden ja metallinpaljastimien olevan ratkaisu koettuun kouluturvattomuuteen. Turvavälineet ovat heikko lääke ja vieläpä väärään tautiin, toteaa Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila.

Vanhempainliitto esittää, että turvatekniikan sijaan koulujen yhteisöllisyyttä voimistetaan oppilaskunta- ja vanhempaintoimintaa tukemalla ja kouluihin palautetaan omat, vakinaiset talonmiehet.

– Opettajien vastuulle ei voi yksistään sälyttää koulujen turvallisuutta. Koulun oppilaat ja vanhemmat tunteva talonmies olisi monin kerroin tarpeellisempi kuin ovien automaattilukitus. Oleellista myös on, että vanhemmat, lapset ja opettajat tuntevat toinen toisensa. Tämä vaatii työelämältäkin tukea kodin ja koulun yhteistyöhön, jotta vanhemmat voivat osallistua vanhempainkeskusteluihin ja vanhempainiltoihin, päättää Kurttila.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot