Mainos
Mainos

Vanhempainliitto: Vanhemmat luokkiin opettajien avuksi

Aiheesta lisää Kymmenen Uutisissa. Vieraana Espoon Saarnilaakson koulun rehtori, Suomen Rehtorit ry:n varapuheenjohtaja Jukka Kuittinen, jolle voi lähettää asiaan liittyviä kysymyksiä tämän jutun kommenttiosioon.

Suomen Vanhempainliitto ehdottaa, että vanhemmat tulisivat koululuokkiin opettajan tueksi. Vanhempainliiton mukaan vanhemmat voisivat toimia myös välituntivalvojina, mikä vähentäisi liiton mielestä opettajien taakkaa.

- Ovi pitäisi aukaista myös vanhemmille. Tarkoitus on tukea opettajan työtä. Koulusta täytyy tehdä yhteisen kasvatuksen paikka, painottaa Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ei kuitenkaan ehdotuksesta innostu.

- Oppilaiden käytös koululuokassa pitää olla hyvää ilman vanhempiakin. Kyse on myös vastuusta. Miten esimerkiksi tapaturma-vastuu jaettaisiin, jos jokin onnettomuus tapahtuisi, kyseenalaistaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Luukkaista huolestuttaa erityisesti yksilöllisyyden korostus, mikä näkyy opettajista tehtyinä valituksina. Vanhemmat puuttuvat entistä herkemmin opettajien työhön jopa viranomaistasolle asti.

- Meille tulee aika paljon viestejä siitä, mitä opettaja saa tehdä ja mitä ei. Koulun ja kodin välinen raja ei ole kaikille vanhemmille selvä. Toivon, ettei maailma muutu siihen suuntaan, että asiat hoidetaan ensin viranomaisteitse, Luukkainen kertoo.

Sekä Suomen Vanhempainliitto että OAJ toivovat vanhemmilta ja opettajilta suoraa keskustelua kanteluiden sijasta. Peruskoulut avaavat ovensa oppilaille tällä ja ensiviikolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme