Mainos
Mainos

Vanhempainliitto: Yksinhuoltajille veteraanitukia

Suomen Vanhempainliitto haluaisi lisätä tukea yksinhuoltajille. Liitto ehdottaa, että yksinhuoltajaperheille suunnattaisiin tukea Raha-automaattiyhdistyksen varoista. Varat saataisiin sotainvalidien ja veteraanien kuntoutukseen tarkoitetuista varoista, kun niiden alkuperäinen käyttötarve vähenee.

– Sotaveteraani- ja sotainvalidipolven palvelu on päättymässä korkean iän johdosta ja se vapauttaa meiltä resursseja. Kuntoutusjärjestelmä on luonut toimintakykyä ja hyvinvointia kaikista heikoimmassa asemassa olleille. Meidän täytyy pohtia, ketkä ovat tänä päivänä niitä maan hiljaisia, joita pitää tukea, pohtii Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila.

Kurttilan oma kanta on hyvin selvä: yksinhuoltajat.

– Suomessa moni yksinhuoltajaäiti kokee huolta toimeentulosta, jaksamisesta ja töistä selviytymisestä. Monella arki on niin kovaa, eikä lähiverkostoja, jotka pystyisivät tukemaan ja palveluja, jotka ottaisivat huomioon erilaisen vanhemmuuden ja elämäntilanteen, aina ole saatavilla, Kurttila perustelee.

Suomessa on noin 120 000 yksinhuoltajaa. Heistä 100 000 on yksinhuoltajaäitejä.

Raha-automaattiyhdistys tukee sotainvalidien sairaskoteja ja rintamaveteraanien kuntoutusta vuosittain noin 100 miljoonalla eurolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme