Mainos
Mainos

Vanhoillislestadiolaisuus ja SRK - mistä on kysymys?

Lestadiolaisuus on 1800-luvun puolivälissä Lapissa syntynyt luterilainen herätysliike. Pohjoismaiden suurin herätysliike on hajaantunut eri suuntauksiin, joista suurin on vanhoillislestadiolaisuus. Lestadiolaisuus-infosivuston mukaan Suomessa on noin 80 000-150 000 vanhoillislestadiolaista.

Rauhanyhdistykset ovat vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen paikallisorganisaatioita. Suomessa toimii tällä hetkellä noin 200 rauhanyhdistystä. Rauhanyhdistykset toimivat yhdistyslain mukaisina rekisteröityinä yhdistyksinä

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys, SRK on Suomessa toimivien vanhoillislestadiolaisten rauhanyhdistysten keskusjärjestö.

SRK:n ja rauhanyhdistysten tarkoituksena on niiden sääntöjen mukaan "herättää ja elvyttää kristillistä uskonelämää sekä edistää kristillissiveellisten elämätapojen, kansanraittiuden ja isänmaallisen mielen vakiinnuttamista kansan keskuudessa."

SRK järjestää muun muassa leirejä leirikeskuksissaan ja kansanopistoissaan. Se järjestää myös niin sanotut suviseurat, joka on vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen nelipäiväinen kesäjuhla. Suviseuroihin osallistuu vuosittain noin 70 000 ihmistä.

Lähteet: Wikipedia, Lestadiolaisuus.info, SRK ry

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot