Mainos
Mainos

Vanhoissa pientaloissa usein paloturvallisuusriskejä

Vanhempien pientalojen paloturvallisuudesta löytyy usein puutteita. Turun Sanomien mukaan palotarkastusten murheenkryynejä ovat erityisesti 1950- ja 1960-luvuilla rakennetut pientalot.

Iäkkäämmissä taloissa turvallisuusasiat jäävät usein ajastaan jälkeen säädösten uudistuessa. Määräyksiä ei myöskään huomioida riittävästi saneerausten tai peruskorjausten yhteydessä.

- Eivät 1950-60-lukujen talot automaattisesti turvattomia ole, mutta ne on rakennettu sen ajan turvallisuussäädösten mukaan. Esimerkiksi 1950-luvulla ei mietitty kaikkea aivan samalla tavalla kuin nykyään, sanoo Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK:in turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino.

- Ongelma on se, että kun rakentamissäädöksiä uudistetaan, ne eivät ole takautuvia. On remontoijan omasta aktiivisuudesta kiinni hoksata, jos jossain on parannettavaa.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on lähes 360 000 vuosina 1940-1970 rakennettua erillistä pientaloa. Rivi- ja ketjutaloja samalta ajalta on reilut 4000.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot