Mainos
Mainos

Vanhoja merikarttoja uusitaan

Suomen sisävesien kartoista poistuvat viimeisetkin valkoiset läiskät ja salakarit, kun parhaillaan käynnissä oleva Keiteleen ja Päijänteen karttojen uusimistyö saadaan päätökseen. Nyt mitataan Päijännettä, missä uusia kiviä ja vaaranpaikkoja löydetään päivittäin.

Sisävesien merikartoissa on vielä Keiteleen kaltaisia valkoisia läiskiä siihen asti kunnes uusi karttasarja tulee painosta kahden vuoden kuluttua. Nykyinen kartta on vuosisadan vaihteesta, joskin sitä on vuosien saatossa useaan otteeseen uusittu.

Keiteleen ja Päijänteen nykyisissä merikartoissa on suuria puutteita. Esimerkiksi nykyaikaiseen satelliittinavigointiin ne eivät sovellu ollenkaan. Kartat pannaan uusiksi todella pohjamutia ja rantaviivaa myöten. Heitot todellisuuteen ovat esimerkiksi rantaviivassa jopa satoja metrejä. Lahdenpoukamia on vuosien saatossa kasvaneet umpeen.
(MTV3/Erkki Juuri-Oja)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme