Mainos
Mainos

Vanhojen kiinteistöjen jätevesiselvityksillä jo kiire

Esimerkiksi kunnallisen jätevesiverkoston ulkopuolella olevien kesämökkien jätevesien hoidosta on tehtävä selvitys vuoden loppuun mennessä.

Noin 250 000 vanhaa kiinteistöä tarvitsee vuoden loppuun mennessä selvityksen jätevesien hoidosta. Velvoite koskee haja-asutusalueella sijaitsevia kiinteistöjä, jotka eivät kuulu kunnalliseen jätevesijärjestelmään.

Selvitysvelvoite liittyy jätevesiasetuksen tiukennukseen, joka asetti rajat ravinteiden ja orgaanisen aineen kulkeutumisesta ympäristöön.

Aikaisemmin kiinteistöihin vaadittiin vain saostuskaivo, jonka puhdistusteho on viranomaisten mukaan täysin riittämätön. Jätevesiselvityksen tarvitsee myös kesämökki, jossa on juokseva vesi tai huussi.

Selvitykseen tulee liittää esimerkiksi asemapiirros, josta ilmenee jätevesijärjestelmän sijainti ja jäteveden purkupaikat. Jätevesiselvitystä ei tarvitse toimittaa minnekään, mutta se on esitettävä viranomaisille pyydettäessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme