Mainos
Mainos

Vanhukset haluaisivat paremmat nettitaidot

Suurin osa 58-69 -vuotiaista senioreista haluaisi osata käyttää internetiä paremmin, kuin mitä tällä hetkellä osaavat.

Welhon tilaaman ja TNS Gallupin tekemän tutkimuksen mukaan paakaupunkiseudulla asuvien vanhusten taidot ja kokemukset internetin käytöstä vaihtelevat suuresti.

Vaikka moni 58-69 -vuotias käyttääkin nettiä päivittäin, jopa viidennes kyselytutkimukseen vastanneista senioreista tunsi jäävänsä tietoyhteiskunnan ulkopuolelle. Reilusti yli puolet (62 prosenttia) kyselyyn vastanneista haluaisikin osata käyttää internetiä paremmin.

Suurin osa kyselyyn vastanneista vanhuksista kertoi saavansa apua internetin käyttöön ystäviltä tai sukulaisilta. Kuitenkin puolet vastaajista kertoi olevansa kiinnostuneita osallistumaan jonkinlaiseen koulutukseen internetin käytöstä.

Lisätietoa kaivataan etenkin tietoturva-asioista, tiedonhausta ja ilmaisista internetpuheluista. Internetiä käytetään vastaajien keskuudessa eniten tiedonhakuun (89%), kirjalliseen viestintään kuten sähköposti ja keskustelupalstat (85%) ja pankkiasioiden hoitoon (80%).

Tutkimuksessa haastateltiin 300:aa pääkaupunkiseudulla asuvaa 58-69 -vuotiasta.

Internetkoulutuksessa opitaan netin käytön perusteet

- Internetin käyttö tarjoaa mahdollisuuksia yhteydenpitoon, asioiden hoitoon ja yhteiskuntaan osallistumiseen yhtä lailla niin vanhoille kuin nuorillekin. Tietoyhteiskuntakasvatuksessa keskitytään lapsiin ja nuoriin, mutta vanhemmille ei oppimisen tilaisuuksia välttämättä ole aina saatavilla, Welhon Robert From kertoo.

- Sähköpostin kirjoitus, keskustelupalstoille osallistuminen tai ilmaiset internetpuhelut vaativat lopulta hyvin vähän tietoteknistä osaamista, kunhan perusteet ovat tutut. Yksityisiä ja julkisia internetin palveluita kehitetään kovalla vauhdilla, ja mielestämme myös vanhemmalla väellä tulisi olla mahdollisuus käyttää näitä halutessaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme