Mainos
Mainos

Vanhukset pärjäävät sähkökatkojen keskellä

Sähkökatkojen keskellä asuvat vanhukset ovat ottaneet tilanteen positiivisesti. Vanhusten koteja eilen illalla kierrellyt taksikuski kertoo, että useimmilla vanhuksilla ei ole hätää.

– He ovat olleet hirvittävän positiivisia, kuten vanhat ihmiset yleensä ovat. Heillä on lämmintä sisällä, kaivosta tulee vettä ja huussi on nurkan takana. He ovat nähneet niin paljon elämää, etteivät näköjään säikähdä pienestä, kertoo mäntyharjulainen taksiautoilija Arto Paasonen.

Paasonen kierteli eilen illalla taloja ja jatkaa reissua tänäänkin. Eilen kukaan vanhuksista ei halunnut lähteä evakkoon, mutta Paasosen kollegoilla tilanne oli ollut toinen. He olivat evakuoineet muutamia vanhuksia mukaansa terveyskeskukseen lämmittelemään ja hoitoon.

Taksikuskilla on omassakin kodissa sähköt poissa kolmatta päivää. Hän kertoo, että maaseudulla pärjätään usein ilman sähköä, sillä lämmitys hoituu useimmissa paikoissa puulämmityksellä.

– Vesi on täällä se, mikä kiusaa, kun se on monessa paikassa sähköpumpun alla.

Paasonen kuitenkin kiittelee sähköyhtiöiden toimintaa - metsä on hänen mukaansa täynnä miehiä ja koneita, jotka yrittävät parhaansa mukaan korjata tilannetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme