Mainos
Mainos

Vanhuksia paleltuu, kun lämmitys unohtuu

Vanhuksia hakeutuu Suomessa sairaalahoitoon siksi, että he eivät jaksa tai muista lämmittää talojaan. Vaikka Suomen rakennuskanta on keskimäärin pakkasenkestävää, löytyy maaseudulta yhä taloja, joiden ainoa lämmitysmuoto on puulämmitys.

Jos talossa asuu vanhus, riskinä on se, että hän ei jaksa huolehtia talon lämmittämisestä kunnolla ja paleltuu siksi, kertoo erikoistutkija Raimo Salonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Osastonhoitaja Juha Nevalainen Pohjois-Karjalan keskussairaalan ensiapupoliklinikalta vahvistaa, että hoitoon on aiempina vuosina tullut vanhuksia, jotka ovat unohtaneet lämmittää taloaan.

Salonen kuuluttaa omaisten ja tuttujen vastuuta yksinäisistä, maaseudulla asuvista vanhuksista: Silloin tällöin on hyvä käydä katsomassa, kuinka mummo tai pappa jaksaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot