Mainos
Mainos

Vanhus kuoli palovammoihin tukikeskuksen saunassa

Kaarinan kaupungin sosiaalitoimi selvittää kesäkuisia tapahtumia omaishoidon tukikeskus Visiitissä. 80-vuotias Alzheimerin tautia sairastava mies meni saunomaan yksin, koska hän ei halunnut apua. Henkilökunta löysi hänet vajaata tuntia myöhemmin saunasta niin pahoin palaneena, että hän menehtyi vammoihinsa kaksi viikkoa myöhemmin.

Visiitti tarjoaa lyhytaikaista hoitoa potilaille, kun esimerkiksi heidän omaishoitajansa tarvitsee vapaata. Talon tapoihin kuuluu kunnioittaa potilaiden itsemääräämisoikeutta ja tukea toimintakykyä, kertoo Kaarinan sosiaalijohtaja Antero Paananen.

-Hoitojakson alussa omaiset kertovat, mitä kaikkea potilas pystyy itse tekemään ja missä hän tarvitsee apua. Henkilökunta toimii sen mukaan.

Kesälomalta tavoitettu Paajanen sanoo, että tapauksen kulkua ryhdytään selvittämään heti maanantaina.

Visiitissä on 18 potilaspaikkaa ja 9 hoitajaa. Hoitojaksojen pituus vaihtelee muutamasta tunnista useampaan vuorokauteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme