Mainos
Mainos

Vanhushoidon tilanne katastrofaalinen

Kuntien ankara sosiaalimenojen säästölinja vaarantaa ihmisarvoisen vanhustenhoidon, todistaa tuore tutkimus.

Tuhannet sairaalasänkyihin liikuntakyvyttömyyden vuoksi sidotut ja vaippoihinsa ulostavat vanhukset joutuvat odottamaan tuntikausia perushoitoa saadakseen. Myös riittävän ulkoilun ja virikkeiden järjestäminen jää minimiin. Hoitotyöstä joudutaan selviämään niin vähäisellä väellä, että potilaiden kohtelu ei ylityöllistettyjen hoitajien mielestä täytä ihmisarvon minimivaatimuksia.

Tutkimus vanhustenhuollon tilasta valmistui ensimmäisenä Joensuussa, mutta tilanne on sama useimmissa maamme kunnissa. Joensuun arvioidaan edustavan maan keskiarvoa, joten asiat ovat monessa paikassa vielä huonommin. Ennusteiden mukaan heikkokuntoisten vanhusten määrä kunnissa kasvaa nopeasti. Hoidon palauttaminen inhimilliselle tasolle tulee vaatimaan kunnilta miljoonasatsausta.
(MTV3)

Tähänkö säästöt johtavat? Harri Ekholmin juttu Seitsemän uutisissa. Kommentin antaa terveydenhuollon opettaja Pirkko Martikainen. (2.02)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot