Mainos

Vanhuspalvelulaki etenee eduskuntaan

Kiistelty esitys vanhuspalvelulaiksi lähtee eduskunnan käsittelyyn.

Valtioneuvosto hyväksyi lakiesityksen osaltaan tänään.

Laissa on tarkoitus säätää kunnan velvollisuuksista vanhuspalveluissa. Kunnan olisi järjestettävä erityisesti riskiryhmiin kuuluville vanhuksille neuvolapalveluita, terveystarkastuksia, vastaanottoja tai kotikäyntejä.

Lakiin ei tule kirjausta vanhusten laitoshoidon henkilöstön vähimmäismitoituksesta. Jos laatusuositus 0,5 hoitajan mitoituksesta hoidettavaa kohti alittuu yhdessäkin laitoksessa, hallitus edellyttää kuitenkin asetuksella vuoden 2015 alusta lukien vähintään laatusuosituksen mukaista minimitasoa.

Uuden lain myötä kunnan olisi tehtävä valtuustokausittain suunnitelma velvollisuuksien toteuttamiseksi. Palvelujen riittävyyttä ja laatua olisi arvioitava vuosittain. Kunnan olisi asetettava vanhusneuvosto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä.

Hoito ja huolenpito toteutettaisiin ensisijaisesti kotona tai kodinomaisessa asuinpaikassa. Laitoshoito tulisi kyseeseen vain lähinnä lääketieteellisin perustein.

(MTV3 - STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.