Mainos
Mainos

Vanhusten hoito saa tylyn tuomion

Kahdella kolmasosaa MTV3:n nettikyselyyn vastanneista on huonoja kokemuksia vanhustenhoidosta. Osalla on omakohtaisia kokemuksia, osalla taas on lähipiirissä joku, jolle huonoja kokemuksia on kertynyt.

Tänään iltapäivään mennessä yhteensä 66,5% eli 824 vastaajaa oli vastannut myöntävästi kysymykseen "Onko sinulla huonoja kokemuksia vanhustenhuollosta?". 33,5% eli 416 vastaajaa oli sanonut, ettei omaa huonoja kokemuksia. Yhteensä 1 240 vastaajaa on toistaiseksi vastannut kyselyyn.

Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, että vanhuksille annetaan kiireessä ja resurssien puutteessa lääkkeitä perushoidon sijaan. Toisaalta myös hoitajien asenteissa olisi monen mielestä parannettavaa.

Suurin syy on se ettei yhteiskunta halua satsata vanhustenhoitoon, mutta myös jotkut hoitajat käyttäytyvät todella huonosti vanhuksia kohtaan tyyliin" Ei voi olla totta Kalle!..mitä olet taas mennyt tekemään, taas *****t housussa..."ja tämä kailotetaan pitkin käytäviä niin, että kaikki osastolla olevat varmasti sen kuulevat. Todella kaukana ihmistä kunnioittavasta käytöksestä. (omainen)

Olen omin silmin nähnyt:4hoitajaa "palaveeraavat" ,93v-vanhus makaa oksennuksessa kolmatta päivää peräkkäin... (äityli)

tiuskimista,epäasiallista puhetta muutenkin... (isän tyttö- 62)

Osalla vastaajista kokemukset ovat karvojanostattavia:

Oma äitini olisi joutunut todelliseen huumekierteeseen ilman omaa yliladattua aktiivisuuttamme, jotta saimme oikean hoidon. Vanhukset on niin helppo hoitaa hiljaisiksi ja tehdä sen jälkeen mitä haluaa. Aloimme epäillä yliannoksia , kun huomasimme ylilyöntejä käyttäytymisessä ja lääketaplettien lukumäärässä. Paikanvaihdon jälkeen ja jatkuvassa omassa seurannassa asiat vasta järjestyivät. (Iku)

Myös omaishoitajien jaksaminen otetaan esille:

Työ-ja toimintakyvyttömän on pakko toimia omaishoitajana. Voiko tosiaan miten huonokuntoinen tahansa toimia omaishoitajana? Kuka valvoo omaishoitajan kuntoa ja ennen kaikkea kunnon vaihteluja? (Siskon tyttö)

Muun muassa nimimerkit n26 ja hoituri kertovat, että jopa ammattilaisen näkökulmasta asiat eivät ole kunnossa:

Olen tehnyt töitä laitoshuoltajana ja perushoitajan sijaisena ja todistanut laiminlyöntejä omin silmin. (n26)

Olen itse ollut työssä paikassa jossa vanhuksia on kohdeltu todella huonosyi.kyseessä on pääkaupunkiseudulla sijaitseva yksityinen hoitokoti. (hoituri)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot