Mainos
Mainos

Vanhusten kotihoitoa karsittu kovalla kädellä

Kotihoidon taso on laskenut reippaasti useimmissa kunnissa. Nykyisellään kunnallinen kotipalvelu huolehtii vain välttämättömistä perusasioista.

Monissa kunnissa on viime vuosina karsittu reippaasti vanhusten kotihoidosta, kun vanhusten määrä on lisääntynyt mutta kotipalvelun henkilöstö ei ole kasvanut samassa suhteessa.

Kun ennen vanhusten luona oltiin kaksi tuntia kerrallaan, nyt kodinhoitajan työpäivään mahtuu tuplasti asiakkaita ja ilta- ja viikonloppuvuoroissa saattaa olla lähemmäs parikymmentä käyntiä.

Nykyisellään kunnallinen kotipalvelu huolehtii vain välttämättömistä perusasioista kuten vanhusten ruokailusta, lääkkeistä ja puhtaudesta. Ruuanlaitto, ulkoilu, rupattelu ja muu henkinen huolenpito on karsittu pois.

Kotipalvelun kiristynyt mitoitus ja karsiminen on noussut esille myös hoitoalan seminaareissa. Asiantuntijoiden mukaan kuntien kannattaisi satsata vanhusten kotihoitoon, sillä se on monin verroin halvempaa kuin laitoshoito.

Asia noussee vanhustenviikolla esille monissa kunnissa, missä kotihoidon budjetteja paraikaa viimeistellään.

(MTV3-Outi Airola)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot