Mainos
Mainos

Vanhusten lääkkeet annostellaan yhä useammin koneellisesti

Yhä useammat kunnat ovat siirtyneet koneelliseen lääkejakeluun vanhustenhuollossa. Koneellisen annosjakelun uskotaan olevan turvallisempaa, koska lääkevirheet vähenevät.

Kuntien työntekijät kuljettavat apteekkien toimesta koneellisesti annostellut lääkerullat vanhuksille kotiin tai laitokseen. Aikaisemmin annostelu oli kunkin työntekijän vastuulla paikanpäällä purkista dosettiin.

Terveydenhoitaja Heli Jussilan mielestä käytännössä on hyviä ja huonoja puolia.

- Reseptirumba lääkärin kanssa on vähentynyt ja tilastot näyttävät, että virheitä lääkejaossa tapahtuu nyt vähemmän. Näin terveydenhoitajan näkökulmasta taas huolestuttaa se, miten käy lääkejakotietotaidon kanssa kentällä.

Kunnissa uskotaan, että apteekeille ulkoistettu lääkkeiden annostelu on vanhaa käytäntöä turvallisempi ja tehokkaampi. Apteekki tarkistaa yhteensopivuudet ja poimii pois päällekkäisyydet. Omien työntekijöiden työpanos halutaan priorisoida muualle.

Apteekit myyvät lääkkeiden koneellista annosjakelua myös yksityisasiakkaille. Palvelun hinta on 6-10 euroa viikossa.

(MTV3)

Katso Tuula Malinin juttu:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot