Mainos
Mainos

Vanhusten päihdeongelmat lisääntyneet

Päihdeongelmat puhkeavat vanhuksilla yleensä eläkeikään saavuttaessa.

Vanhusten päihdeongelmat ovat lisääntyneet. Eläkeläis- ja vanhusjärjestöt ovat saaneet viime vuosina yhä enemmän yhteydenottoja, jotka liittyvät ikäihmisten päihdeongelmiin.

Päihdeongelmaisten vanhusten määrä on lisääntynyt myös päihdepalveluyksiköissä, vanhuspsykiatrisilla osastoilla ja selviämisasemilla. Vanhusten päihdeongelmat puhkeavat yleensä eläkeikään saavuttaessa. Myös puolison kuolema ja erilaiset sairaudet voivat laukaista kierteen.

Ongelmat muodostuvat yleensä alkoholin ja lääkkeiden yhteiskäytöstä. Ikääntyvä ihminen on herkkä alkoholin vaikutuksille. Yksikin olutpullo voi olla liikaa.

Vanhusten päihdeongelmiin puuttuminen on kuitenkin vaikeaa. Hoitohenkilökuntaa ei ole koulutettu tunnistamaan ja hoitamaan tapauksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot