Mainos
Mainos

Vanhusten sairauksiin erikoistuneista lääkäreistä pulaa

Vanhusten sairauksiin erikoistuneiden lääkäreiden virkoja on liian vähän, katsoo Kunnallinen työmarkkinalaitos.

Laitoksen mukaan kyseisiä geriatrian virkoja on koko maassa vain 13. Yhtä geriatria kohti on koko maassa noin 30 kokoaikaisesti palkattua lastentautilääkäriä.

Lääkäriliitto muistuttaakin, että erikoislääkärikoulutuksen ja virkojen määrän pitäisi vastata nykyistä paremmin väestön rakennetta.

Ongelma on myös yliopistojen opetuksessa, sanoo Lääkäriliiton valtuuskunnan puheenjohtaja Kari Pylkkänen.

- Nyt lääketieteen lisensiaatin tutkinto sisältää huomattavan vähän geriatrian opintoja lastensairauksiin verrattuna. Lisäksi erikoistumisalat geriatrian sisällä puuttuvat täysin, kun lastensairauksissa voi erikoistua lastentauteihin, lastenpsykiatriaan, lastenneurologiaan ja lastenkirurgiaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot