Mainos
Mainos

Vanhusten viikko käynnistyy teemapäivällä

Tänään vietetään kansallista vanhustenpäivää. Jo 41. kertaa järjestettävä teemapäivä käynnistää vanhusten viikon, jonka tavoitteena on tänä vuonna kiinnittää huomio vanhusten lähiympäristön toimivuuteen.

Vanhusten viikon teemana on tänä vuonna "Naapurina vanhus". Vanhustyön keskusliitto korostaa, että avun ja palveluiden tulisi olla luontevasti lähestyttäviä ja saatavissa paikkakunnasta riippumatta. Naapuriavulle ja lähimmäisyydelle on tilausta.

Ikaalisissa vietetyssä vanhustenpäivän pääjuhlassa tunnustuspalkinnon saivat Ikaalisten eläkeläisneuvosto sekä paikkakunnalla toimiva Jyllin Kodin Seniorikuntokoulu. Keväästä 2002 lähtien toimineen kuntokoulun toimintaan osallistuu viikoittain noin 130 ikäihmistä.

Vanhustenpäivää on Suomessa vietetty vuodesta 1954 lähtien. Vuodesta 1972 lähtien sitä seuraavaa viikkoa on vietetty vanhusten viikkona.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme