Mainos
Mainos

Vanhustenhoidon lainsäädäntöön halutaan muutoksia

Vanhustenhoitoa säätelevässä lainsäädännössä on selkeitä puutteita. Selvitys ympärivuorokautisen vanhustenhoidon tilanteesta on valmistunut, ja sen tulosten mukaan lääninhallitusten valvontaresurssit eivät ole riittävät.

Eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio toivoisi lainsäädännön parantamista.

- Selkeä puute on se, että meillä ei ole sellaista vanhustenhoitoa koskevaa lainsäädäntöä, joka antaisi tukea, sekä henkilöstömitoitukselle, että esimerkiksi pakotteiden ja rajoitteiden käytölle, Painio sanoo MTV:n haastattelussa.

Paunio korostaa, että esimerkiksi henkilöstön mitoitus on tavattoman tärkeää vanhusten hyvinvoinnin kannalta.

- Tyydyttävä ja kohtuullinen taso toteutuu pääosin, mutta puutteita on esimerkiksi sijaisuuksien hoitamisessa, eikä hoitajia ole aina tarpeeksi. Henkilöstö ei ole myöskään aina kelpoista.

Lääninhallitusten oikeusasiamiehelle antamat raportit vanhustenhoidosta julkaistiin syksyllä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot