Mainos
Mainos

"Vanhustenhuolto on hyvinvointi-Suomen häpeätahra"

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki muistuttaa kuntapäättäjien vastuusta vanhustenhoidossa.

- Kunnan varojen jako on arvovalintojen tekemistä. Nykyinen vanhustenhuollon tila on epäinhimillistä. Juuri julkaistut Lääninhallitusten selvitykset vanhustenhuollon tilasta ovat valitettavasti totta ja tilanne pahenee koko ajan, Palomäki varoittaa.

Resurssipulan vuoksi potilasturvallisuus ja työturvallisuus kärsivät paikoin todella pahasti, Palomäki sanoo. Lisäksi vanhustenhuollossa käytetään määräaikaista työvoimaa, vaikka hoivantarve on jatkuva.

- Laki vanhustenhuollosta on saatava sitovaksi ja kunnat on saatava noudattamaan sitä. On surullista, ettei asiaa saada kuntoon ilman sanktioita. Myös valtion on tuettava riittävästi kuntia, jotta vanhukset saadaan hoidettua kunniakkaasti.

(MTV3)

Katso Marja Juonalan juttu, peruspalveluministeri Paula Risikon kommentti ja arkkiatri Risto Pelkosen haastattelu (Kymmenen uutiset 8.9.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme