Mainos
Mainos

Vankeustuomioita huumesalakuljettajille

Haminassa langetettiin käräjäoikeudessa tänään useita vankeustuomioita venäläis-suomalaisen huumausaine- ja salakuljetusliigan jäsenille. Oikeus katsoi liigan jäsenten salakuljettaneen Suomeen huumeita, alkoholia ja savukkeita. Juttua on käsitelty Kotkan käräjäoikeudessa Haminassa elokuun alusta lukien.

Syytettynä olleista kahdeksasta henkilöstä kuusi tuomittiin kahden vuoden tai sitä pitempiin vankeusrangaistuksiin. Kauimmin joutuu istumaan Karhulassa asuva venäläismies, jolle oikeus langetti 3 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistuksen. Oikeus katsoi vankilaan tuomittujen syyllistyneen törkeisiin huumausainerikoksiin, veropetoksiin ja salakuljetukseen.

Yksi syytetyistä selvisi pelkillä sakoilla ja korvausvelvollisuudella ja yksi jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Jutuin tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuna useita henkilöitä. Liiga paljastui huhtikuun alussa, kun se jäi kiinni Vaalimalla yrittäessään salakuljettaa Suomeen 100 grammaa heroiinia Venäjältä.

Ennen paljastumista viranomaiset olivat seuranneet liigan toimia jo pitkän aikaa. Viranomaiset olivat kuunnelleet myös epäiltyjen puheluja. Heroiinin lisäksi liiga oli tuonut Suomeen runsaat 3 000 kartonkia savukkeita ja yli 500 litraa pirtua sekä pieniä määriä muita huumausaineita. Salakuljetusten arvoksi on laskettu noin miljoona markkaa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme