Mainos
Mainos

Vanki pakeni Vantaan vankilasta

Yksi Vantaan vankilan vangeista on karkuteillä. Vankilassa huomattiin tänään noin 30-vuotiaan tutkintavangin pako, hän oli kuitenkin lähtenyt livohkaan jo eilen perjantaina.

Vankilan apulaisjohtajan Jaakko Jokisen mukaan syynä siihen, että paon huomaaminen kesti niin kauan, olivat inhimillinen erehdys ja resurssipula.

- Teemme työtä äärimmäisen pienellä henkilökunnalla. Meillä ei riitä vartijoita läheskään kaikkialle, missä heitä pitäisi olla. Olemme jatkuvasti alimiehitettyinä, Jokinen sanoo.

Vanki on etsintäkuulutettu ja poliisi etsii häntä. Vankia ei pidetä vaarallisena. Hän on syyllistynyt auto- ja muihin varkauksiin, mutta esimerkiksi väkivaltarikoksista tai huumekaupasta häntä ei ole tuomittu.

Vantaan vankila on vuonna 2002 toimintansa aloittanut tutkintavankila. Vankilassa on 166 vankipaikkaa, joista 21 paikkaa on naisille. Vankilan kautta kulkee vuosittain noin 4000 vankia. Keskivankiluku oli toissa vuonna 222.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme