Mainos
Mainos

Vankiauton pysäytystä yrittäneiden motiivi epäselvä

Haukiputaan poliisi on jättänyt Oulun käräjäoikeudelle vangitsemisvaatimuksen kolmesta kemiläismiehestä, jotka yrittivät pysäyttää vankienkuljetusauton väkivalloin eilen Pohjois-Pohjanmaalla. Vangitsemisasia käsitellään käräjäoikeudessa huomenna. Miesten teon motiivi on yhä epäselvä.

Tapahtuma-aikaan autossa oli neljä vankia ja kolme vartijaa, joista kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut välikohtauksessa. Miehet yrittivät saada Rovaniemeltä Ouluun matkalla olleen vankienkuljetusauton pysähtymään Etelä-Iissä eilen noin kello puoli neljän aikaan iltapäivällä. Miehet yrittivät suistaa vankienkuljetusauton tieltä ja ampuivat useita kertoja sitä kohti.

Komisario Esko Luukelan mielestä matkan eri vaiheissa oli kosolti onnea mukana, kun kukaan ei loukkaantunut. Alustavien teknisten tutkimusten mukaan miesten laukauksista ainakin osa on osunut autoon. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme