Mainos
Mainos

Vankien koevapaus alkanut kangerrellen

Kännykällä valvotun koevapauden tarkoitus on osaltaan pienentää kasvanutta vankimäärää.

Vankilan ulkopuolista normaalielämää harjoittelee tällä hetkellä vasta kuusi vankia. Heidän liikkeitään seurataan sähköisesti kännykän avulla. Valvottu koevapaus on osa lokakuun alussa voimaan tullutta vankeinhoidon kokonaisuudistusta.

Apulaisosastopäällikkö Jari Lohi oikeusministeriöstä kertoo, että hitaalle alulle on syynsä.

- Vangin elämään perehtyminen ja tukitoimien järjestäminen vaativat hirvittävän suuren työn, siksi se ei ole niin yksinkertaista, että avataan ovi, päästetään 500 vankia ulos ja annetaan kännykkä kouraan.

Tavoitteena on, että koevapaudessa olisi tänä vuonna 25 vankia ja vuoteen 2011 mennessä jo 500. Valvotun koevapauden tarkoitus on osaltaan pienentää kasvanutta vankimäärää, joka on noussut jo 4000:een.

Oikeusministeriö selvittää parhaillaan etävalvonnan laajentamisen mahdollisuutta myös lievistä rikoksista tuomittuihin ja tutkintavankeihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot