Mainos
Mainos

Vankien määrä yhä kasvussa

Vankien määrä jatkoi viime vuonna kasvuaan. Keskimäärin vankeja oli kaikissa Suomen vankiloissa 3433 eli vajaat kymmenen prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Vankiluku on kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 1999, jolloin vankeja oli keskimäärin 2743. Nousun arvioidaan johtuvan suurelta osin rangaistusten kovenemisesta. Erityisen paljon ovat kasvaneet sakkovankien ja tutkintavankien määrät: molempia on noin 30 prosenttia edellisvuotista enemmän. Myös elinkautisvankien pienehkö joukko on kasvanut viime vuosina voimakkaasti.

Yhdyskuntapalvelun käyttö puolestaan on vähentynyt. Yhdyskuntapalvelun aloitti viime vuonna 3378 tuomittua. Huipussaan yhdyskuntapalvelun suosio oli vuonna 1998, jolloin palvelun aloitti 3762 ihmistä. Myös nuorisorangaistuksia jaettiin niukasti. Niitä tuomittiin kokeilualueilla vain 12 kappaletta, kun edellisenä vuonna vastaava luku oli 45. Nuorisorangaistuksia ryhtyi vuoden mittaan suorittamaan 28 nuorta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme