Mainos
Mainos

Vankien määrä yhä kasvussa

Etenkin huumerikoksista tuomittujen määrä kasvaa yhä. Huumerikollisten määrä vankiloissa on kuusinkertaistunut vajaassa 15 vuodessa.

Suomen vankiloiden vankiluku jatkaa kasvuaan. Rikosseuraamusviraston raportin mukaan maamme vankiloissa oli toukokuun alussa yhteensä 3700 vankia. Vankeja oli näin puolensataa enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Erityisesti huumausaine- ja väkivaltarikoksista tuomittujen määrä on kasvanut. Väkivaltarikoksista tuomittuja on vankiloissa hieman yli 1000. Huumerikoksiin syyllistyneitä telkien takana on noin 550. Huumerikoksista tuomittujen määrä on kuusinkertaistunut 1990-luvun alun tilanteesta. Tänä vuonna heitä oli vankiloissa 12 prosenttia enemmän kuin vuonna 2002.

Vaikka vankeja on sijoitettu aiempaa enemmän avolaitoksiin, vankiloita vaivaa edelleen ahtaus. Esimerkiksi Itä- ja Pohjois-Suomen vankeinhoitoalueilla vankiloiden täyttöaste oli 119 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot