Mainos
Mainos

Vankien tarkastuksia muutetaan

Vankiloiden pitää muuttaa vangeille tehtävää henkilöntarkastuskäytäntöä.

Rikosseuraamusvirasto on lähettänyt vankiloille tiedotteen, jossa niitä kehotetaan toimimaan henkilöntarkastuksissa apulaisoikeusasiamies Petri Jääskeläisen päätöksen mukaisesti.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies havaitsi, että vankiloiden tapa tehdä henkilöntarkastuksia vangeille ylitti lain sallimat rajat.

Vankilatarkastuksen yhteydessä vankien tuli muun muassa kyykistellä ja nostaa sukuelimiään, vetää esinahkaa taaksepäin ja näyttää peräaukkonsa vartijoille.

Apulaisoikeusasiamies Jääskeläinen pitää menettelyä voimassa olevan vankeuslain vastaisena.

Rikosseuraamusvirasto sanoo, että koska henkilöntarkastuksia tehdään esimerkiksi luvattomien aineiden, kuten huumeiden, ja esineiden löytämiseksi sekä vankilaa uhkaavan vaaran torjumiseksi, se aikoo seurata uuden käytännön vaikutuksia vankiloiden huumetilanteeseen.

Rikosseuraamusvirasto antaa yksityiskohtaiset ohjeet tarkastusmenettelystä vankiloille mahdollisimman pian.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot