Mainos
Mainos

Vankien välinen väkivalta kasvussa

Vankien välinen väkivalta on lisääntynyt viime aikoina voimakkaasti. Syynä on muun muassa vankiloiden ahtaus sekä rikollisuuden järjestäytyminen.

Viime vuonna väkivaltatapauksia oli noin kolmannes edellisvuotta enemmän ja tämä vuosi näyttää yhä kasvavia lukuja.

Yksi syy ilmapiirin kiristymiseen on vankiloiden tilan ahtaudessa. Esimerkiksi Helsingin vankilassa on 250 vankipaikkaa, mutta muurien sisällä asukkaita on tällä hetkellä 330.

Tunnelma vankilassa on kireä. - Tähän mennessä on muutama väkivaltatapaus enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä, kertoo apulaisjohtajan sijainen Irene Litmanen Helsingin vankilasta.

Vankien välistä väkivaltaa raportoitiin viime vuonna jopa kolmannes aiempaa enemmän.

Osan tapauksista huomaavat vartijat, mutta usein selittämättömät tapaturmat havaitaan terveydenhuollossa. - Vankeja joudutaan tietysti käyttämään meidän omalla poliklinikalla ja pahimmissa tapauksissa ulkopuolisilla poliklinikoilla ja sairaaloissa, kertoo Litmanen.

Vartijoihin kohdistuva väkivalta on vielä pientä, mutta lievät väkivaltatapaukset ovat hienoisessa kasvussa.

Lisähuolta aiheuttavat rikollisliigojen toimet. - Vankiloissa on tällaista järjestäytynyttä rikollisuutta enemmän kuin koskaan aikaisemmin, niin näitten joukkioitten väkivalta on se, joka on ongelmallinen asia, kertoo erikoissuunnittelija Kimmo Hypén rikosseuraamusvirastosta.

Suomessa on tällä hetkellä 3 500 vankia, ja määrä on yhä kasvussa.

(MTV3)

( Seitsemän uutiset 02.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme