Mainos
Mainos

Vankikarkurit halutaan tehokkaammin kiinni

Rangaistusten täytäntöönpanoa koskevaan lakiin ehdotetaan muutoksia. Niiden avulla karanneet, avolaitoksista luvatta poistuneet ja poistumisluvalta tai muulta luvalta palaamatta jääneet vangit voitaisiin tavoittaa nykyistä nopeammin ja tehokkaammin.

Muutosehdotus koskisi myös vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa vältteleviä tuomittuja.

Vankiloiden ja poliisin yhteistyön tehostamista pohtinut työryhmä ehdottaa keinoiksi televalvontaa, poliisin toimivaltuuksien laajentamista ja tiedotusvastuun selkeyttämistä.

Asiaa pohtinut työryhmä luovutti mietintönsä oikeusministeri Johannes Koskiselle tänään. Työryhmän puheenjohtaja on Rikosseuraamusviraston pääjohtaja Markku Salminen.

Työryhmän asettaminen liittyi viime keväänä tehtyyn toimeksiantoon, jonka tarkoituksena on tehostaa vankien poistumislupajärjestelmää ja lupakontrollia.

Vankien poistumisluvat nousivat viime keväänä keskustelun kohteeksi, kun kolmoismurhasta tuomittu Juha Valjakkala, nykyiseltä nimeltään Nikita Fouganthine, jätti vaimonsa kanssa palaamatta vankilomalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme