Mainos
Mainos

Vankikarkurit halutaan tehokkaammin kiinni

Rangaistusten täytäntöönpanoa koskevaan lakiin ehdotetaan muutoksia. Niiden avulla karanneet, avolaitoksista luvatta poistuneet ja poistumisluvalta tai muulta luvalta palaamatta jääneet vangit voitaisiin tavoittaa nykyistä nopeammin ja tehokkaammin.

Muutosehdotus koskisi myös vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa vältteleviä tuomittuja.

Vankiloiden ja poliisin yhteistyön tehostamista pohtinut työryhmä ehdottaa keinoiksi televalvontaa, poliisin toimivaltuuksien laajentamista ja tiedotusvastuun selkeyttämistä.

Asiaa pohtinut työryhmä luovutti mietintönsä oikeusministeri Johannes Koskiselle tänään. Työryhmän puheenjohtaja on Rikosseuraamusviraston pääjohtaja Markku Salminen.

Työryhmän asettaminen liittyi viime keväänä tehtyyn toimeksiantoon, jonka tarkoituksena on tehostaa vankien poistumislupajärjestelmää ja lupakontrollia.

Vankien poistumisluvat nousivat viime keväänä keskustelun kohteeksi, kun kolmoismurhasta tuomittu Juha Valjakkala, nykyiseltä nimeltään Nikita Fouganthine, jätti vaimonsa kanssa palaamatta vankilomalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot