Mainos
Mainos

Vankikuljetukset siirtyvät osin yksityisyrittäjille

Vankien kuljetukset ovat osin siirtymässä viranomaisilta yksityisille tahoille.

Ideana on, että Rikosseuraamuslaitos voisi hankkia apua vankien kuljettamiseen yksityisiltä vartiointiliikkeiltä ja liikennöitsijöiltä. Vankeja kuljetetaan esimerkiksi oikeudenkäynteihin, toiseen vankilaan ja sairaalaan.

Hallituksen esityksen mukaan yksityisille palveluntarjoajille voitaisiin siirtää vain sellaisia rutiiniluonteisia keikkoja, joihin ei liity karkaamisuhkaa tai muita turvallisuusriskejä.

Turun vankilassa on jo kokeiltu järjestelyä, jossa linja-auto ja kuljettaja on hankittu ostopalveluna yksityiseltä ja vankila on huolehtinut valvonnasta.

Poliisi on toivonut, että se pääsisi eroon vankikuljetuksista. Hallituksen kaavailuissa vankilaviranomaisen, poliisin, rajavartiolaitoksen ja tullin välinen työnjako säilyisi kuitenkin pääosin ennallaan. Lähtökohtana on, että kukin taho huolehtisi oman toimintansa mukaisista kuljetuksista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme