Mainos
Mainos

Vankilaan toimittamista halutaan nopeuttaa

Rikoksesta tuomittujen vankilaan toimittamista halutaan tiukentaa, jotta vankeusrangaistuksen pakoilevat saataisiin kuriin.

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa, että yli kolmen vuoden vankeuteen tuomittu pitäisi vastedes yleensä vangita, vaikkei pakoalttiutta olisi erikseen osoitettu. Lisäksi työryhmä ehdottaa tiukennuksia lykkäyksen saamiselle vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoon. Yli puolen vuoden lykkäyksen voisi ehdotuksen mukaan myöntää vain poikkeuksellisista syistä.

Vankilan pakoilu on sinänsä harvinaista, koska pakoalttiiksi arvioidut vangitaan yleensä viimeistään oikeudenkäynnissä. Työryhmä huomauttaa kuitenkin, että harvatkin tapaukset heikentävät rangaistusjärjestelmän uskottavuutta.

Tunnetuimpia lykkäystä saaneita tapauksia ovat talousrikolliset Jukka-Pekka Mattila ja Peter Fryckman, jotka ovat yhä kateissa ja etsintäkuulutettuja.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot